Onze Reisverslag van ZUID-AFRIKA 2003

pagina-2                                  volgende pagina

zondag 24 augustus - dag 4 

De wekker ging om half vijf, want we gingen naar het Krugerpark. In de hal stonden broodjes koffie of thee klaar. Toen ieder had gehad, gingen we naar buiten daar stonden drie landrovers klaar om ons naar het park te brengen. Het park is gesticht door ZAR president Paul Kruger het Sabie Game Reserve in 1898.

Het park is bekend om zijn Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Het Krugerpark ligt aan de grens met Mozambique, is ongeveer 350 km lang en 60 km breed. Er zijn 7 toegangspoorten. Bij zonsopgang kwamen wij bij het park aan , we kregen daar een boekje waar alle dieren in stonden die daar voor kwamen.

Nu kon de safari beginnen, we hebben veel dieren gezien. De neushoorn, giraffe, leeuw, olifant, nijlpaard, aap, aardvarken, buffel, rooibok, koedoe, njala, zebra, krokodil, hyena en verschillende mooie vogels. Het was een fijne ervaring om dit mee te maken. Tussen de middag hadden wij een picknick bij een van de gebouwen. Tegen half vijf gingen we naar de uitgang, daar stond onze bus die ons naar het hotel bracht.                                                           Om 7 uur begon daar een braai (barbecue) tegen half negen kwamen dansers uit de omgeving. Tegen tienen ging iedereen voldaan naar zijn kamer. Hier enkele 

Afrikaanse namen van de dieren die wij gezien hebben, blouwwildebees (gnoe), kameelperd (giraffe), renoster (neushoorn),  kwagga (zebra),  bobbejaan (baviaan),  seekoe (nijlpaard),  bokkie (soort antilope).

 

 maandag 25 augustus - dag 5 

Vandaag om kwart voor acht vertrokken we naar  Swaziland.

Via Witrivier naar Nelspruit  waar we geld konden pinnen. (De Swazie`s  hebben hun eigen geld, maar je kon er ook met Zuid-Afrikaansgeld betalen maar het wisselgeld was Swaziegeld).

Daarna verlaten wij Zuid-Afrika, en steken wij de grens over niet voor dat wij de paspoort hadden laten zien en een stempel hadden gekregen.

Swaziland is sinds 1968 onafhankelijk en wordt geregeerd door Koning Mswazi. 

Deze Koning heeft elf vrouwen, de jongste is zeventien. Net over de grens brengen we een bezoek aan het culturele park Matsamo, waar we kennis maakten met het Swazicultuur. Daarna kregen we nog een show van dansers te zien. 

Na dit alles genoten wij van een heerlijk lunch.        

Daarna liepen we over een stukje niemandsland, en moesten we onze passen weer laten zien.

De reis ging nu naar een glasfabriek, waar ze beeldjes van dieren maakten en ook mooi glaswerk. De laatste trip voor vandaag gingen we naar een echte Afrikaanse Swazimarkt hier kon je een origineel souvenirs kopen. Enkele van ons hadden een giraffe gekocht, die uitgestald werd op de achterbank van de bus. Daarna reden we naar ons hotel.

 

pagina terug

volgende pagina                       

Ingang Paul Krugerpark

Giraffe´s

Bavianen

culturele park Matsamo